Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Gereformeerde Brassband Groningen en Focaliber Groningen, Groningen


Naam:
Kerstconcert Gereformeerde Brassband Groningen en Focaliber
Datum:
19 december 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Kerstconcert Gereformeerde Brassband Groningen en Focaliber

Na het wegvallen van de Noorderkerk, waar de GBG voorheen zijn kerstconcerten gaf, koos de brassband ook dit jaar voor de Oosterkerk. Het concert vindt traditiegetrouw plaats op de zaterdag voor kerst. Voor dit jaar is dat op 19 december. Voor deze avond heeft de band medewerking gevraagd van het bekende kleinkoor Focaliber, een koor dat haar sporen in onze regio meer dan verdiend heeft. Een dergelijk gezamenlijk optreden van brassband en koor van enkel damesstemmen heeft nog niet eerder plaatsgevonden. Dat maakt deze avond meer dan bijzonder. Het koor bestaat uit vrouwen, in leeftijd variërend tussen 25 en 30 jaar. Wat hen bindt is passie voor zingen, waarbij zij streven naar hoge kwaliteit. Mede dankzij het behalen van de eerste prijs tijdens een voorronde van het Nederlands Koorfestival, werd hun bekendheid steeds groter.
Voor de GBG geldt hetzelfde: naast het plezierig musiceren staat ook kwaliteit voorop. Door het hele jaar heen geeft de band concerten. Ook treedt de band op bij het begeleiden van de zang tijdens kerkdiensten. De GBG doet ook mee aan concoursen. Op het toonaangevende Euro Brass Concours in Drachten ( 2009) boekte de band in zijn divisie een prima resultaat door het behalen van de tweede plaats. De GBG staat sinds augustus van dit jaar onder de bekwame leiding van Jan Werkman.
Graag verwelkomen GBG en Focaliber u op het kerstconcert in de Oosterkerk ( E.Thomassen à Thuessinklaan 1) , op zaterdag 19 december. Aanvang 20.00 uur. Kaarten aan de zaal (volw. € 6 ; tot 12 jaar € 3) en in de voorverkoop (boekhandel Riemer en Walinga of telefonisch 050-3061716: volw. € 5; tot 12 jaar € 2,50).

Adres:
Oosterkerk, E.Thomassen à Thuessinklaan 1
Postcode:
9713 JP
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Kerst
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Gereformeerde Brassband Groningen met vocaal ensemble Focaliber

Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
€ 2,50

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.gbgbrass.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gerefomeerde Brassband Groningen.

Kaarten:
Bij Boekhandel Riemer en Walinga of telefonisch 050-3061716

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-11-14 16:17:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar